Προδώθηκε από την άμυνά του ο Παναθηναϊκός στην Πράγα


Την τραγική αμυντική λειτουργία του πλήρωσε ο Παναθηναϊκός την Τρίτη στην Πράγα, όπου έχασε με 3-1 από την Σπάρτα, έχοντας κάνει... δώρο και τα τρία γκολ των Τσέχων. Η «πράσινη» άμυνα παρέπαιε, ιδίως στο πρώτο μέρος, ενώ η αντικατάσταση του Καντέ από τον Σαριέγκι δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
Ο Παναθηναϊκός ελπίζει πλέον μόνο σε νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ την Τρίτη 4 Αυγούστου για να πάρει αυτός την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Σε αυτό που ποντάρει είναι ότι η αντίπαλός του δέχτηκε πολύ εύκολα γκολ. Το άστοχο πέναλτι του Σισέ και η ακύρωση του γκολ του Σαλπιγγίδη δεν αλλάζουν τα παραπάνω, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος υπαίτιος για ό,τι συνέβη

Ο Μπιέρσμιρ ξεκίνησε τελικά δεξιά και οι υπόλοιποι αναμενομένοι στο 4-3-1-2 του Τεν Κάτε, με τον «Κάρα» σε ελεύθερο ρόλο πίσω πίσω από τους «Σάλπι» και Σισέ. Με γρήγορο τέμπο και σωστή κυκλοφορία, οι Τσέχοι μπήκαν καλά στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον «Κάρα» να ανοίξει το σκορ.

Η ισορροπημένη εικόνα του πρώτου 20λεπτου οφειλόταν στο οτι οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ασταθή άμυνα των γηπεδούχων, καθώς Σισέ και «Σάλπι» δεν έπαιρναν την μπάλα σωστά.

Η Σπάρτα χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο (δεν είχε φάσεις), προσπάθησε να απειλήσει και στη μοναδική της καλή ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει, όταν ο Χόλεντα νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Βύντρα και έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο 26'.

Ο Σισέ στο επόμενο λεπτό δεν κατάφερε να απαντήσει και στο 31' πολύ εύκολα οι Τσέχοι συνεργάστηκαν ωραία και ο ανενόχλητος Βάτσεκ έκανε το 2-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 33', όταν ο Σισέ αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης, καθώς ο Μπλάζεκ μπλόκαρε. Μάλλον ευτύχημα ήταν τελικά το γεγονός πως το ημίχρονο έκλεισε με 2-0, αφού η άμυνα του Παναθηναϊκού παρέπαιε...

Η εύκολη ανάγνωση του πρώτου μέρους ήταν οτι οι «πράσινοι» είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες και δεν πέτυχαν γκολ, ενώ η Σπάρτα είχε 2x2. Ομως η αλήθεια ήταν πως ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την τραγική αμυντική του λειτουργία, κάνοντας την επίθεση της Σπάρτα να μοιάζει... Μπαρτσελόνα!

Ευτυχώς, ο Βίλφριντ στο 47' δεν εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Καντέ, αλλά και ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν προβλημάτιζε την άμυνα των τσέχων με το μονοδιάστατο παιχνίδι του, δηλαδή συνεχώς σέντρες για τον Σισέ και τον «Σάλπι». Με αυτά και με αυτά, ο Τεν Κάτε έβαλε τον Λέτο, γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-3-3, με τον Σπυρόπουλο να αποκτά επιτέλους στήριγμα.

Η φλύαρη κατοχή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους εξυπηρετούσε θαυμάσια τους τσέχους που με το 2-0 υπέρ τους δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να αποκρούουν την μπάλα. Εστω κι έτσι, στο 67', στην πρώτη του καλή φάση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Σαλπιγγίδη σε 1-2, μπαίνοντας πάλι στο «κόλπο». Οι αλλεπάλληλες γκάφες στην άμυνα οδήγησαν τον Τεν Κάτε να βάλει τον Σαριέγκι αντί του Καντέ, που ήταν εκτός του τόπου και χρόνου.

O Παναθηναϊκός είχε γίνει σίγουρα πιο ορθολογικός στην ανάπτυξη του, πιέζοντας τη Σπάρτα, όμως και πάλι δεν υπήρχει καλή τελική πάσα και ο Σισέ συνέχιζε να είναι αποκομμένος. Οι Τσέχοι αρκούνταν πάντα στο να κλείνονται, χωρίς να κάνουν τίποτα επιθετικά, όμως η... κακή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 87' ο Κάλουντα με ωραίο σουτ έκανε το 3-1 και τη ρεβάνς για το «τριφύλλι» πραγματικό βουνό.

Μέσα σε όλα, στο 90' ακυρώθηκε γκολ του Σαλπιγγίδη για ακατανόητους λόγους.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6' Ο Σισέ βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε δεξιά στον Γκάμπριελ και εκείνος έστρωσε στον Καραγκούνη, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Μπλάζεκ έδιωξε σε κόρνερ.

23' Σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

26' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Χολέντα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα από δεξιά, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και έκανε το 1-0 για την Σπάρτα.

27' Στην αντεπίθεση ο Σισέ, περνά και τον Μπλάζεκ αλλά το πλασέ του πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Ρέπκα.

31' ΓΚΟΛ 2-0: Τεράστιο κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκό με τη σέντρα του Βιλφρίντ νε πρενά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ζέμαν να κάνει την κεφαλιά πάσα στον Βάτσεκ, που από το σημείο του πέναλτι δεν αστόχησε και έκανε το 2-0.

32' ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Παναθηναϊκό, μετά την ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Μπλάζεκ.

33' ΑΣΤΟΧΗΣΕ ο Σισέ στο πέναλτι που εκτέλεσε με τον Μπλάζεκ να πέφτει στη γωνία και να αποκρούει.

41' Σέντρα του Ζοφτσάκ από δεξιά, ο Γκαλίνοβιτς βγήκε και μάζεψε.

42' Σουτ του Καραγκούνη, μπλόκαρε ο Μπλάζεκ.

45' Σέντρα του Χολέντα από δεξιά, ο Βύντρα δεν έδιωξε σωστά αλλά το σουτ του Ζέμαν πέρασε άουτ.

47' Τρομερό λάθος του Καντέ, ο οποίος δεν άφησε στον Γκαλίνοβιτς και ο Βιλφρίντ μπήκε στη φάση, πήρε την μπάλα αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

52' Σουτ του Ζοφτσάκ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

67' ΓΚΟΛ 2-1: Ο Σπυρόπουλογ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μπλάζεκ και ο Σαλπιγγίδης με προβολή μείωσε σε 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

68' Μπερδεύτηκαν Καντέ και Γκαλίνοβιτς αλλά το πλασέ του Προυντνίκοφ από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

86' ΓΚΟΛ 3-1: Σουτ του Καλούντα έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς δεν κατάφερε να διώξει και η Σπάρτα έκανε το 3-1.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Μπλάζεκ, Ρέπκα, Κούσνιρ, Χούμπνικ - Σαριέγκι, Σισέ

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Κουσνίρ, Χουμπνίκ, Ρέπκα, Πάμιτς, Ζοφτσάκ, Βάτσεκ, Χούσεκ, Ζέμαν (76' Κάλουντα), Βίλφριντ (+90' Στρέστικ), Χόλεντα (59' Προυντνίκοφ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ (69' Σαριέγκι), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (83' Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59' Λέτο), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε