Παραχώρηση συνολικά της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο Δήμο Νέας Μάκρης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.

2826

Ημερομ. Κατάθεσης

28.7.09

ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση συνολικά της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο Δήμο Νέας Μάκρης

Κύριε Υπουργέ,


Στα Διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Μάκρης βρίσκεται η πρώην Αμερικανική Βάση, μέρος της οποίας σήμερα διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Μέρος αυτής έχει ήδη δοθεί προς αξιοποίηση στο Δήμο Νέας Μάκρης, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον διεκδικεί εύλογα τους υπόλοιπους χώρους της Βάσης, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Οι χώροι της πρώην Αμερικανικής Βάσης αυτή την στιγμή είναι εντελώς εγκαταλελειμμένοι και αναξιοποίητοι ενώ η ραγδαία πληθυσμιακή και οικιστική αύξηση του Δήμου Νέας Μάκρης είναι γεγονός, το οποίο έχει και κάποιες συνέπειες, όπως είναι οι απαιτήσεις για ελεύθερους και ανοιχτούς χώρους για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Ο εν λόγω χώρος είναι αρκετά μεγάλος και εύλογα, χρήζει μια σειρά αυτονόητων ενεργειών ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή καιρό τώρα έχει ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον της για την χρήση και εκμετάλλευση της γης αυτής με παραστάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη από την πλευρά τους. Αξιοσημείωτο είναι να τονισθεί ότι από το 2000, ο Δήμος έχει τη χρήση έκτασης 26 στρεμμάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης, τα οποία έχει αξιοποιήσει κατάλληλα δημιουργώντας ένα από τα σημαντικότερα Πολιτιστικά και Αθλητικά Πάρκα της Αττικής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
Προτίθεστε να εξετάσετε σοβαρά αυτό το σημαντικό ζήτημα, έτσι ώστε να παραχωρηθεί η έκταση της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο Δήμο Νέας Μάκρης, η οποία θα αποτελέσει εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου με την αξιοποίηση των στρεμμάτων αυτών, τα οποία στην μορφή που βρίσκονται υποβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή;


-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε