Ένας θάνατος μαίας και αλλεπάλληλα κρούσματα αλλεργικού σοκ στο μαιευτήριο «Έλενα»


Να κλείσει το «Έλενα Ε.Βενιζέλου» ζητούν οι γιατροί του μαιευτηρίου, μέχρις ότου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου μαίας από αλλεργικό σοκ και τα αλλεπάλληλα κρούσματα που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο μαιευτήριο επικρατεί από πανικός μετά την αποκάλυψη ότι τέσσερις μαίες εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα που είχε εμφανίσει, πριν από περίπου μία εβδομάδα, η συνάδελφός τους η οποία τελικά πέθανε, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα αίτια του θανάτου της.

Οι τέσσερις γυναίκες εμφάνισαν μέσα σε λίγες ώρες συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, δηλαδή έντονη δύσπνοια, λαρυγγόσπασμο και κάψιμο στον λαιμό. Αλλες δύο συνάδελφοί τους εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, αλλά σε πιο ήπια μορφή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Στη συνέχεια, άλλη μία νοσηλεύτρια και ένας άνδρας παρασκευαστής εμφάνισαν συμπτώματα αλλεργίας και κρίσης πανικού, αλλά με δική τους ευθύνη δεν μεταφέρθηκαν στο «Σωτηρία» και παραμένουν στο νοσοκομείο.

Το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΠΥ ήδη από την περασμένη εβδομάδα έστειλαν στο νοσοκομείο ειδικούς επιθεωρητές οι οποίοι διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου της νοσηλεύτριας, αλλά ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα και παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός, ενώ από το υπουργείο έχει σταλεί γιατρός εργασίας- περιβαλλοντολόγος, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι συνέπεια του γνωστού ως «συνδρόμου του άρρωστου κτιρίου», δηλαδή ενός κτιρίου κάποια στοιχεία του οποίου προκαλούν ασθένειες ή και θάνατο.

Newsroom ΔΟΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε