Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία και Αττική

http://www.kathimerini.
Πολύ υψηλός και σήμερα, ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στη Χρυσοκελαριά Κορώνης και στη Μεταξάδα Γαργαλιάνων, που ξέσπασαν το Σάββατο. Σε πλήρη ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλούς νομούς της επικράτειας είναι πολύ υψηλός, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει κατά τόπους ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Στην Κορώνη, επιχείρησαν νωρίτερα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Μετά την απομάκρυνση τους, το μέτωπο αναζωπυρώθηκε, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις και συνεχίζει να καίει δασώδη περιοχή.

Νέες πυρκαγιές

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις 11.20 στην Κερατέα και στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα, στο πρανές του δρόμου προς το Ντογάνι Αναβύσσου, αλλά λίγο αργότερα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε επίσης σε ξερά χόρτα, πίσω από τα Διυλιστήρια και έχει επεκταθεί στο προαύλιο αποθήκης με πάνελ. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Υψηλός ο κίνδυνος

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζάκυνθος, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε