Αληθινή ή σκηνοθετημένη η ληστεία των τσιγάρων;


του Μανώλη Βάία
«Φτερά» έκανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα φορτίο με τσιγάρα γνωστής μάρκας συνολικής αξίας 1,5 εκατομμύριου ευρώ, κατά την μεταφορά του από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη... Ο οδηγός του φορτηγού που τα μετέφερε κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας, όμως η μεταφορική εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον ότι οικειοποιήθηκε το φορτίο και έτσι συνελήφθη!

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο οδηγός, το απόγευμα της Παρασκευής στάθμευσε το φορτηγό σε ένα πάρκινγκ κοντά στην Αλαμάνα για να ξεκουραστεί... Τότε –υποστηρίζει- τον πλησίασε ένα τζιπ και ο οδηγός του έβγαλε πιστόλι, του το «κόλλησε» στον κρόταφο και αφού τον χτύπησε, τον υποχρέωσε να επιβιβαστεί στο τζιπ με το οποίο αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, άλλοι άγνωστοι τους ακολουθούσαν με το φορτηγό που μετέφερε τα τσιγάρα.

Όταν έφτασαν σε ερημική περιοχή της Θήβας, εξαφάνισαν το εμπόρευμα και εγκατέλειψαν το άδειο φορτηγό μαζί με τον τραυματισμένο οδηγό, ο οποίος σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Θήβας. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο και έφυγε αφού υπέγραψε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Όταν έφτασε στη Λαμία, κατήγγειλε την επίθεση και την κλοπή του φορτίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Και ενώ οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών, η υπόθεση γύρισε «τα πάνω κάτω» όταν η μεταφορική εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του οδηγού, κατηγορώντας τον ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία για να οικειοποιηθεί το φορτίο!

Μετά την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για κλοπή και ψευδή καταμήνυση και διέταξε να κρατηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ως το πρωί της Δευτέρας που θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε