Ένωση νέων αγροτών Ημαθίας..Μαύρα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα


Μαύρα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα  για τους απλήρωτους ροδακινοπαραγωγούς του νομού Ημαθίας. Δεν έφτανε η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, των φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων, δεν έφτανε η μείωση επιστροφής φόρου ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου και η...
αύξηση φορολογίας των αγροτών, δεν έφταναν τα χαράτσια που επιβάρυναν όλο τον ελληνικό λαό, την κακή  ψυχολογία ήρθε να συμπληρώσει και η καθυστέρηση πληρωμής της περσινής παραγωγής από τα μεταποιητικά εργοστάσια του βιομηχανικού ροδάκινου.
Αν και βρισκόμαστε 6 μήνες μετά την πώληση της περσινής παραγωγής μόνο ένα μικρό μέρος της έχει αποπληρωθεί από τους μεταποιητές. Οι αγρότες που πλέον δεν παίρνουν πιστώσεις από κανέναν υποχρεώνονται να δίνουν πιστώσεις έως και 9 μήνες από την παράδοση των προϊόντων τους. Για να καταλάβει κάποιος  την τραγικότητα της κατάστασης αρκεί να σκεφτεί   ότι για να καταφέρει ένας παραγωγός να φέρει σε πέρας την περσινή παραγωγή του 2012 έπρεπε να ήταν σε θέση να καλύψει έξοδα που άρχιζαν τον Σεπτέμβριο του 2011 ενώ τώρα έχουμε 2013. Η κατάσταση αυτή για πολλές αγροτικές οικογένειες είναι τραγική, καθώς δεν είχαν και δεν έχουν τα απαραίτητα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα στο σπίτι, πόσο μάλλον το κόστος παραγωγής και την πληρωμή των αγροτικών τους δανείων.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας οφείλει να επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να καταστήσει σαφές ότι έχει επικίνδυνές παρενέργειες τόσο για τους αγρότες προφανώς όσο και για την υπόλοιπη κοινωνία αφού αν δεν λυθεί σύντομα το πρόβλημα αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους της οικονομίας της Ημαθίας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους φορείς, κρατικούς και μη, να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να δοθεί μια άμεση και δίκαιη λύση, για το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε