Διόδια στο Νησέλλι - Αναγκαία η αφύπνηση των φορέων της Ημαθίας


Ενδέχεται μεγαλύτερη επιβάρυνση στα διόδια Νησελλίου μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των Δημάρχων της Πιερίας. Η αρχική σκέψη είναι για 2,20 ευρώ και βλέπουμε...
Εαν ακόμη οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές της Ημαθίας δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται, ας τους διαμηνύσει κάποιος ότι εδώ βούηξε ο κόσμος για την επικείμενη έναρξη εργασιών κατασκευής του σταθμού διοδίων στο Νησέλλι. Το ακούσατε; στο ΝΗΣΕΛΛΙ !!!
Μάλιστα έχει βγεί και επίσιμη ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ! 

Όσον αφορά στα άλλα κοντινά διόδια, στο Αιγίνιο Πιερίας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύδνας, ο Δήμαρχος εκεί τόνισε: " Η ενδεχόμενη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά. Τα διόδια Αιγινίου δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε καμιά περίπτωση, διότι θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και στην υποβάθμιση. Για να δοθεί οριστική λύση σ’ αυτό που πλανάται εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την εταιρία και η κατάργηση τους". 
Μήπως αυτά δεν θα ισχύσουν και για την Ημαθία με τη λειτουργία των διοδίων στο Νησέλλι;

Στο μεταξύ, δημόσια διαβούλευση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των εμπλεκόμενων φορέων ζητά, με γραπτή του δήλωση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Χρειάζονται λύσεις που θα λάβουν υπόψη τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων, όπως η δημιουργία ενός ασφαλούς παράπλευρου οδικού δικτύου» τονίζει και προσθέτει ότι η αύξηση του κόστους μετακίνησης των πολιτών της Πιερίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω της επικείμενης λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς επιβαρύνει σημαντικά τα καθημερινά έξοδα των κατοίκων και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Από πλευράς της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας έγιναν κινήσεις για αποτροπή της δημιουργίας των διοδίων στο Νησέλλι; 
Γιατί ο κύριος Τζιτζικώστας δεν λέει τα ίδια και για την Ημαθία;
Αναγνώστης

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:27 μ.μ.

    Ξυπνήστε εκεί στην Ημαθία πριν είναι αργά...
    Από τώρα πρέπει να κοπεί η όρεξή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11:06 μ.μ.

    Σιγή ιχθύος από τους πολιτικούς και Δημάρχους της Ημαθίας !

    ΣΣΣΣΣ Σιγά, μην ξυπνήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε