Η πυροσβεστική υπηρεσία στα σχολεία στα Ριζώματα

    Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο με Λ.Τάξεις Ριζωμάτων. Ήταν μία ημέρα που δύσκολα θα ξεχάσουν οι μαθητές μας.
   Το προηγούμενο διάστημα είχαμε προαναγγείλει τη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας στο πλαίσιο της οργάνωσης ενός Εσωτερικού Κανονισμού και Μνημονίου Ενεργειών για τη διαχείριση και αντιμετώπιση σεισμού, πυρκαγιάς ή άλλου έκτακτου κινδύνου.
  Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον πυραγό Παναγιώτη Χονδροματίδη για την ιστορία, τη συνεισφορά και το ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά, κυρίως για το πώς αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς, ποια μέτρα παίρνουμε και πώς ειδοποιούμε την πυροσβεστική.
Ακόμη ενημερωθήκαμε, για το πώς θα πρέπει να αντιδρούμε πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από ένα σεισμό. Η ενημέρωση περιλάμβανε προβολή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου και βιωματική δραστηριότητα αντιμετώπισης σεισμού και πυρκαγιάς όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό!
   Εκπαιδευτικοί και μαθητές είδαν το πυροσβεστικό όχημα και τον εξοπλισμό του. Χρησιμοποίησαν μάλιστα πυροσβεστήρες και τη μάνικα του πυροσβεστικού οχήματος.

   Ευχαριστούμε , τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και ιδιαίτερα τον πυραγό κ. Παναγιώτη Χονδροματίδη και τον προϊστάμενο του πυροσβεστικού  κλιμακίου Ριζωμάτων κ. Νικόλαο Μελιόπουλο για το διδακτικό πρωινό που μας χάρισαν.
    Δεδομένου ότι η ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο για τη μαθησιακή διαδικασία, το σχολείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για έγκυρη ενημέρωση από εξειδικευμένους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε