Ανθρώπινο δυναμικό Βεροια για το δικαστικό μέγαρο

Η λάμψη των εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου μετά από μία εβδομάδα έσβησε. Τα ερωτήματα όμως για τη μελλοντική τύχη τόσο του νέου όσο και του πρώην Δικαστικού Μεγάρου παραμένουν επί της ουσίας αναπάντητα και φουντώνουν ολοένα και περισσότερο από τα νέα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης σε ερώτημα για το ενδεχόμενο παραχώρησης του πρώην Δικαστικού Μεγάρου απάντησε «Ναι μεν, αλλά» υποστηρίζοντας ότι «Τα νέα οικονομικά δεδομένα, που εκφεύγουν της αρμοδιότητας του (βλέπε δεσμεύσεις μνημονίου) ανατρέπουν τις καλές προθέσεις παραχώρησης». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Υπουργός μας είπε ότι οι δόσεις των δανείων απαιτούν ζεστό χρήμα, οπότε οι οικονομικές ανάγκες προέχουν της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Πόλης. Βέβαια, αν είχαμε σπεύσει όλο αυτό το διάστημα, που σπαταλήσαμε άσκοπα και ακόμα σπαταλούμε, χαρακτηρίζοντας ως "Ιστορικό Μνημείο" το συγκεκριμένο κτίριο και διατρανώναμε τη βούλησή μας να αποτελέσει Μέγαρο Πολιτισμού, πιθανότατα να καταφέρναμε να απεντάξουμε το κτίριο αυτό από τη "λίστα δημοσίων ακινήτων προς αξιοποίηση". Γιατί "λίστα" υπάρχει και συντάχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (www.iefimerida.gr/sites/default/files/lista_0.pdf). Ο καθένας χρήστης του διαδικτύου μπορεί να την αναζητήσει και να την διαβάσει, όπως πράξαμε κι εμείς. Εκεί θα βρει κι άλλα ακίνητα στη Βέροια και φυσικά και "ακίνητο ιδιοκτησίας Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων στη Βέροια χωρίς διεύθυνση" ενώ για το κτίριο της Πλατείας Ρακτιβάν αναγράφει και τη διεύθυνση. Οπότε και το νέο Δικαστικό Μέγαρο περιλαμβάνεται στη λίστα. Όπως και αυτό των Ιωαννίνων (www.agon.gr/news/117/ARTICLE/21236/2013-04-18.html) όπως αυτό της Καλαμάτας (www.kalamatajournal.gr/καλαματα/καλαμάτα/γενικό-ξεπούλημα-μέχρι-και-το-δικαστικό-μέγαρο-στα-προς-αξιοποίηση-φιλέτα/itemid-27), όπως αυτό του Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά, όπου η βουλευτής κα Θεοπεφτάτου δημοσιοποίησε ότι «Το Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζήτησε από την Κτηματική Περιουσία Κεφαλληνίας με το υπ' αριθμόν 2695/27-6-2012 έγγραφό του, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του Δικαστικού Μεγάρου Αργοστολίου προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες αξιολόγησης του ακινήτου με τη μέθοδο της Πώλησης και Επαναμίσθωσης (sale & lease back)». Δηλαδή θα πουληθεί το Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου σε ιδιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα το νοικιάζουν στο Δημόσιο! (vlahatasamis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7795.html). Ψάχνοντας τα ακίνητα προς "αξιοποίηση" διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι η λίστα περιλαμβάνει και Υπουργεία, μεταξύ των οποίων το Εσωτερικών, Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, ακόμη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ) (www.enet.gr/?i=news.el. article&id=349826)!

Υπάρχουν λοιπόν ακόμη αυτοί που αρκούνται σε διαψεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ;

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε