2ο Γυμνάσιο Νάουσας η ιστορία και λειτουργία της μάσκας



“Η ιστορία και λειτουργία της μάσκας στην Ελλάδα και στον κόσμο”

Το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας, στις 14-17 Μαϊου 2013, οργανώνει στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας την έκθεση του πολιτιστικού του προγράμματος με θέμα την ιστορία και λειτουργία της μάσκας στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Εκτίθενται οι μάσκες από γύψο, πλαστελίνη και πηλό που κατασκεύασαν τα παιδιά της ομάδας του προγράμματος (μαθητές της Β' Τάξης) με πρότυπα προσωπεία από διάφορες χώρες, πολιτισμούς και εποχές (μάσκες ιθαγενών της Αφρικής, Ασίας, Αμερικής, βενετσιάνικες μάσκες, αρχαία ελληνικά θεατρικά προσωπεία, αιγυπτιακή νεκρική μάσκα κλπ.). Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης με τη μορφή κολάζ και πληροφοριακών κειμένων τα αποτελέσματα της έρευνας των παιδιών της ομάδας για τις διαφορετικές χρήσεις της μάσκας στον κόσμο (τελετουργικές, θρησκευτικές, επαγγελματικές, μάσκες καρναβαλιού, κινηματογραφικό μακιγιάζ, μασκοφόροι ήρωες σε κόμικ και ταινίες κλπ.). Τα απογεύματα θα προβάλλεται και σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε