Τα εκπαιδευτήρια Βεροίας στην βράβευση



ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ MICROSOFT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ -ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Η Microsoft σε συνεργασία με το British Council βράβευσε τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτόμων και Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft σε τελετή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στις 12 Μαΐου 2013. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε συνδυασμό με τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας Ευτυχία Σπελέτα, Χαρά Κουτόβα και Ελένη Μουρατίδου διακρίθηκαν μέσα στα 5 πρώτα από τα 89 σχολεία που συνολικά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και βραβεύτηκαν για την εναλλακτική πρόταση διδασκαλίας για την ενότητα «Αθήνα- Σπάρτη» της ιστορίας Α’ Γυμνασίου που κατέθεσαν. Πρόκειται για μία πολυτροπική προσέγγιση της ιστορίας σαφώς διαφοροποιημένη από τις παραδοσιακές τεχνικές διδασκαλίας και αξιολόγησης που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με ποικίλες παιδαγωγικές αρχές και θεωρίες μάθησης.

Σημαντικά πλεονεκτήματα της πρότασης αποτελούν η ρεαλιστική βάση ως προς τον σχεδιασμό και την αξιοποίησή της, η «εφαρμοσιμότητα» και αποτελεσματικότητά της στη σχολική τάξη, η μεταθετική της ιδιότητα ως προς την εφαρμογή της και σε άλλα μαθήματα και η προσαρμοστικότητά της σε κάθε μαθησιακό τύπο/ προφίλ παιδιού. «Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, με σεβασμό στις διαχρονικές αλλά και καινοτόμες μορφές διδασκαλίας και αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων των ΤΠΕ επιδιώχθηκε ο ιστορικός, κοινωνικός, αισθητικός και ψηφιακός «γραμματισμός» των μαθητών μας» δήλωσαν οι καθηγήτριες των Εκπαιδευτηρίων.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί ένα μόνο δείγμα της εκπαιδευτικής πρωτοπορίας και των ιδιαίτερων δράσεων που εφαρμόζονται στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας και αποσκοπούν στον εμπλουτισμό της καθημερινής σχολικής πρακτικής και στην παροχή παιδείας υψηλού επιπέδου .


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε