Διαβάστε.. Ρύθμιση για όσους χρωστάνε στην ΔΕΥΑΒ


Η Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας ανακοινώνει την απόϕαση του Υπουργείου Εσωτερικών που αϕορά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς τους δήμους και τις Δ.Ε.Υ.Α.
Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2014 οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με αίτηση τους, να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οϕειλές τους προς τα νομικά πρόσωπα των Δήμων (Δ.Ε.Υ.Α.) σύμϕωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών η οποία έχει ψηϕιστεί από την Βουλή.
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από σαράντα (40), ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να μικρότερη από σαράντα ευρώ (40€). Οι οϕειλές οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30-09-2014, δύνανται να ρυθμίζονται κατόπιν έκδοσης σχετικής απόϕασης του οικείου διοικητικού συμβούλιου. Στην περίπτωση εϕάπαξ εξόϕλησης της οϕειλής, παρέχεται υποχρεωτική απαλλαγή (100%) από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται όσες οϕειλές βεβαιωθήκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτώβριου 2014. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οϕειλές (πριν την 01-01-2010).