Χάνουν τις 100 δόσεις όσοι έχουν νέες οφειλές...


Ευκολότερα θα χάνουν πλέον τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλέτες του Δημοσίου... Όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές προς τη εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες τότε αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση.

Με βάση τις νέες διατάξεις που ισχύουν και ενεργοποιούνται από σήμερα, το καθεστώς γίνεται πιο ασφυκτικό για τους οφειλέτες, αφού όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να μην χάσουν τα ευεργετήματα που προσφέρει, θα πρέπει να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο θα χάνουν τη ρύθμιση αλλά θα αναβιώνουν και όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν καθώς και τα πρόστιμα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν κάποιος που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα πληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2015 π.χ. την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ τότε θα πρέπει είτε να την καταβάλει έως 30 Ιανουαρίου 2016 είτε μέχρι την ίδια ημερομηνία να έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για να υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση το ποσό του ΕΝΦΙΑ που οφείλει. Επισημαίνεται ότι στη ρύθμιση των 12 δόσεων το επιτόκιο, από τις 15 Οκτωβρίου 2015 έχει μειωθεί από το 8% στο 5,05%.