Τετράμηνη αναστολή του τέλους στα παιχνίδια ζητούν εκ νέου οι πράκτορες ΟΠΑΠ


Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ... ΟΠΑΠ-0,74% για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητεί εκ νέου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ).

Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Όπως αναφέρουν οι πράκτορες, «η αναβολή για ένα τετράμηνο, στην εφαρμογή του Ν.4346/15 αρθ.13 για την επιβολή του "τέλους", όπως ζήτησε η ΠΟΕΠΠΠ, νομίζουμε ότι είναι αναγκαία, για να τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, από την αρχή που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών σαν ισοδύναμο στη συμφωνία με τους δανειστές, από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, την 16η Νοέμβριου 2015 και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη την ίδια ημέρα, είχε προταθεί άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών και τη φορολόγησή τους, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Τονίζει δε ότι αυτή η κίνηση θα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα.

«Δυστυχώς, σ' αυτή τη λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠΟΙΚ και, έτσι, προχώρησε η επιβολή του "τέλους" στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον Ν.4346/15 αρθ 13», αναφέρουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Η ΠΟΕΠΠΠ στέκεται στο σημείο της απάντησης του κ. Αλεξιαδη στην επερώτηση του κ. Τριανταφυλλίδη, όπου αναφερόμενος στο καθεστώς λειτουργίας των ιντερνετικών εταιρειών και στην φορολόγηση τους αναφέρει. «Όλα αυτά βεβαίως είναι θέματα τα οποία είναι στον προγραμματισμό για να αλλάξουν άμεσα και εκεί βεβαίως πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς που προχωρούν αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να τελειώσει αυτή η διαδικασία της μεταβατικής περιόδου και να πάμε σε διαγωνισμό ή σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να έχουμε ένα οριστικό καθεστώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με την μεταβατική περίοδο όπου υπάρχουν 24 συνολικά εταιρίες παροχής διαδικτυακού τζόγου».