Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις;


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις; Τι έκαναν αυτοί που αρίστευσαν και πέτυχαν τον στόχο τους; Τις απαντήσεις δίνουν...
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μαθητές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές.

Επιμονή, υπομονή και μεθοδικό διάβασμα

Τα όνειρά του για εισαγωγή και σπουδές στην Ιατρική, γίνονται πραγματικότητα για τον μαθητή Μενέλαο Αμπελαργά, ο οποίος, δίνοντας για δεύτερη φορά εξετάσεις -1ο ΓΕΛ Τρικάλων - συγκέντρωσε συνολικά 19,225 μόρια με 19,8 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία, 20 στη Φυσική και 17,4 στη Γλώσσα. Σημαντική ήταν η βοήθεια σε αυτή την επιτυχή προσπάθειά μου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από την οικογένειά μου, και γενικότερα τον περίγυρό μου, καθώς με στήριξαν παρά πολύ», ενώ σίγουρα απαιτείται διάβασμα, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα και φυσικά υπομονή και επιμονή για την επιτυχία.

Συγκεντρώνοντας 18,747 μόρια, η Κωνσταντίνα Σαριγγαλά - 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων- βλέπει πως η προσπάθειά της για εισαγωγή, ως πρώτη προτίμηση στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, να έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς. Το πολύ αλλά και μεθοδικό διάβασμα αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας, όπως και η στήριξη της οικογένειας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ πάντα υπήρχε για την ίδια και ο ελεύθερος χρόνος. Τέλος, η ίδια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και το σχολείο της για τη συμπαράσταση που της παρείχαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Τρεις αριστούχοι από τα Χανιά 

Υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στις πρώτες σχολές προτίμησης τους πέτυχαν πολλοί υποψήφιοι από τα Χανιά συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου».

Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.693. Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά», τονίζει

Η Χρύσα Αθητάκη με 18.128 μόρια είχε βάλει ως στόχο να πετύχει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποδίδει την επιτυχία της στην προσήλωση στον στόχο και την επιμονή. «Το μέτρο, η καλή ψυχολογία και το συστηματικό διάβασμα με βοήθησαν πολύ», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Δυο αριστούχοι από την Πάτρα περιγράφουν το πώς κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους

Ο Γιάννης Τζόλας, απόφοιτος πια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου της Πάτρας, κατάφερε να συγκεντρώσει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Με τα 19.377 μόρια που συγκέντρωσε, αναμένεται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Πολύ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και η Αρετή Δανελάτου, απόφοιτη του 5ου Λυκείου της Πάτρας, αφού τα 18.800 μόρια που συγκέντρωσε στις εξετάσεις, φαίνεται πως της «ανοίγουν» την πόρτα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας ο Γιάννης Τζόλας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν κρύβει την χαρά του για την επιτυχία του και ταυτόχρονα περιγράφει το πώς κατάφερε να επιτύχει τόσο υψηλή βαθμολογία.

«Με βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι φρόντιζα να ξεκουράζομαι έπειτα από το έντονο διάβασμα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Τζόλας, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε με τον αθλητισμό: «Δεν γίνεται να κάνεις έξι ώρες προπόνηση και μετά να δίνεις αγώνα. Έτσι ακριβώς είναι και το διάβασμα. Μετά λοιπόν το συγκεντρωμένο, μεθοδικό και αποδοτικό διάβασμα, φρόντιζα να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα με φίλους, περπάτημα και αθλητισμό».

Επίσης, ο Γιάννης Τζόλας επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ήταν σημαντική η βοήθεια των καθηγητών που φρόντιζαν να μην μας πιέζουν», ενώ κλείνοντας σημειώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια ιατρική σχολή θα φοιτήσει, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά «έχω όλες τις επιλογές».

Από την πλευρά της, η Αρετή Δανελάτου περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις προσπάθειες που κατέβαλε, τονίζει ότι «χρειάζεται αρκετή δουλειά και πολλές θυσίες, αλλά όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι οι κόποι μας ανταμείβονται».

Όσον αφορά στις θυσίες που έκανε, η Αρετή Δανελάτου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «περιόρισα αρκετά τον ελεύθερο χρόνο μου, προκειμένου να διαβάζω και σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω».

Σχετικά με την προετοιμασία της για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η Αρετή Δανελάτου επισημαίνει ότι «ήταν μεγάλη η βοήθεια και η στήριξη των καθηγητών, οι οποίοι μας έδειχναν τον σωστό δρόμο με τον σωστό τρόπο, όπως βέβαια και της οικογένειάς μου».

Τέλος, η Αρετή Δανελάτου σημειώνει, με αφορμή την εμπειρία της από την συμμετοχή της στις πανελλήνιες εξετάσεις, ότι «πρέπει να θέτουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε για να τους πετύχουμε».

Ικανοποιημένος για την επιτυχία του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας που αρίστευσε με δύο 20άρια σε Μαθηματικά και Φυσική

Πραγματικότητα έγινε το όνειρο του μαθητή Ανδρέα Μαγκούτα από τη Λάρισα, που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια.

Ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα σπουδαίο κατόρθωμα, καθώς αρίστευσε παίρνοντας δύο 20άρια στα Μαθηματικά και την Φυσική, ενώ συγκέντρωσε 18,5 στην Έκθεση και 18 στη Χημεία.

Ο Ανδρέας Μαγκούτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ενθουσιασμένος που αρίστευσε στις εξετάσεις, αλλά και ικανοποιημένος που πέτυχε τον στόχο του για την φοίτηση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις - Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά.

Χτύπησε ταβάνι στην Ιατρική, Βολιώτισσα οικογενειάρχης, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια

Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που χτύπησε κυριολεκτικά οροφή στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, είναι μια γυναίκα οικογενειάρχης από τον Βόλο. Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη, είναι ταυτόχρονα και μητέρα, και στα 47 της χρόνια κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και συγκέντρωσε την κορυφαία βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, φθάνοντας τα 19.435 μόρια.

Η Σμαράγδα Λιάτσικα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «στόχος ήταν να μπω στο Πανεπιστήμιο και να γίνω γιατρός.Φοίτησα 2 χρόνια στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, δεν έκανα φροντιστήριο καθόλου, και παράλληλα εργάζομαι μέχρι και σήμερα ως νοσηλεύτρια σε μεγάλη ιδιωτική κλινική του Βόλου. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και παίρνει σάρκα και οστά. Έχω παράλληλα την ευθύνη για την οικογένειά μου, αλλά και για τον σύλλογό μου, αφού είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Δομής Ισότητας του Ε.Κ.Β.»

Σε στρατιωτικές σχολές στοχεύουν οι πρώτοι από τα Δωδεκάνησα

Σε στρατιωτικές σχολές στοχεύουν οι δυο από τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ζήση του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, ο οποίος συγκέντρωσε 19.113 μόρια, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του

«Νιώθω αρκετά καλά, ήταν δικαίωση για όλο το διάβασμα που έχω κάνει. Στόχος από την αρχή ήταν η σχολή Ικάρων για αυτό και ήθελα να έχω συγκεντρώσει μία καλή βαθμολογία ώστε να έχω επιλογές. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για τη στήριξη της» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ικανοποίηση της εξέφρασε και η Άρτεμη-Ευαγγελία Ιωακειμίδη, του 1ου Λυκείου Ρόδου που συγκέντρωσε 19.347 μόρια, αφού το αποτέλεσμα δικαιώνει την κοπιώδη προσπάθεια της

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, πέτυχα τον στόχο μου που είναι η εισαγωγή μου στο Οικονομικό Τμήμα ΣΣΑΣ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε