Να γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις «κλωστές» από τις μπανάνες


Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, όταν ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα μαζί με τις φλούδες πετάμε και τις χαρακτηριστικές «κλωστές».

​Ωστόσο, οι «κλωστές» αυτές που...  

 
σας φαίνονται άχρηστες, στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και ωφέλιμες.

Στη φυτολογία ονομάζονται επίσημα φλοίωμα και πρόκειται για ένα είδος ιστού. Αποτελούνται από ζωντανά κύτταρα και επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά και στα σάκχαρα να φτάνουν στα διαφορετικά μέρη του φυτού. Με άλλα λόγια, οι «κλωστές» λειτουργούν ως αρτηρίες ώστε το φρούτο να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.

Μπορεί η υφή τους να διαφέρει ελαφρώς από αυτή της μπανάνας, όμως είναι το ίδιο νόστιμες το ίδιο πλούσιες σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β6 όπως το ίδιο το φρούτο.

Επίσης, οι «κλωστές» δείχνουν πόσο ώριμη είναι η μπανάνα. Αν καθώς την ξεφλουδίζετε αυτές αποχωρίζονται εύκολα από το φρούτο τότε σημαίνει ότι η μπανάνα έχει ωριμάσει αρκετά κι έτσι θα είναι πιο νόστιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε