Πότε θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν ορθοπαιδικό;

 


Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας. Βέβαια, αν κάνετε έντονη ζωή, αθλείστε και είστε γενικά πολύ δραστήριοι, είναι λογικό να αντιμετωπίζετε ενίοτε και κάποια προβλήματα. Μπορεί να τραυματίζεστε πιο συχνά και να ταλαιπωρείτε τους μύες και τις αρθρώσεις σας. 

Ένας ορθοπεδικός μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα μυοσκελετικά προβλήματα. Αλλά πώς θα ξέρετε πότε πρέπει να τον επισκεφθείτε; Εδώ θα δούμε μερικές περιπτώσεις στις οποίες ίσως θα ήταν καλό να κάνετε μια τέτοια επίσκεψη.

Αν έχετε πέσει

Μπορεί ένα απλό πέσιμο να μην σας φαίνεται τόσο σημαντικό, ακόμη και αν χτυπήσετε. Μπορεί αυτός ο τραυματισμός να μην φαίνεται σοβαρός στην αρχή, αλλά μπορεί να χειροτερέψει πολύ γρήγορα. Αν υπάρχει πρήξιμο και πόνος στις αρθρώσεις, και τα συμπτώματα δεν υποχωρούν τότε θα ήταν καλή ιδέα να τα ελέγξει ένας ορθοπεδικός. 

Αν πονάτε

Ο πόνος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι ένα καλό σημάδι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αν νιώθετε δυσφορία για μερικές ημέρες, αυτό μπορεί να μην σημαίνει κάτι. Αλλά αν ο πόνος είναι χρόνιος (επιμένει για περισσότερους από 6 μήνες), τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. 

Το εύρος των κινήσεών σας έχει μειωθεί

Ένα ακόμη σημάδι ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ορθοπαιδικής φύσης είναι το να έχει περιοριστεί το εύρος των κινήσεών σας. Μπορεί, δηλαδή, να μην μπορείτε να υψώσετε τα χέρια σας εντελώς πάνω από το κεφάλι ή να ανεβείτε σκάλες με άνεση. 

Στραμπούληγμα

Αν αθλείστε είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να στραμπουλήξετε τους καρπούς ή τους αστραγάλους σας. Όπως και στην περίπτωση ενός τραυματισμού από ένα πέσιμο, μπορεί ένα στραμπούληγμα να μην φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες για να μειώσετε τον πόνο και σιγά σιγά το πρόβλημα να σταματήσει. Ωστόσο, αν το πρήξιμο και ο πόνος στην περιοχή επιμένουν, δεν μπορείτε να βάλετε βάρος στο πόδι σας και δεν μπορείτε να κινήσετε τον καρπό σας, θα ήταν καλό να κάνετε κάποιες εξετάσεις.

Η ποιότητα ζωής σας έχει επηρεαστεί

Μια εξίσου καλή ένδειξη είναι το να έχει επηρεαστεί η ποιότητα ζωής σας. Αν, δηλαδή, εξαιτίας κάποιου πόνου δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας απλές καθημερινές δουλειές. Ή να κάνετε απλές κινήσεις, όπως το να σηκωθείτε με ευκολία από το κρεβάτι. 

Σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας. Αν πονάτε και ο πόνος επιμένει ή αν δεν μπορείτε να κάνετε άνετα τις κινήσεις που θέλετε, είναι σημαντικό να μην αμελήσετε να εξεταστείτε. Και πάντα, αν έχετε αμφιβολίες για οτιδήποτε, πρέπει να ζητάτε τη γνώμη των ειδικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε