Μπάρμπεκιου: Οι 6 θερμοκρασίες-κλειδιά για κάθε ψήσιμο - Η κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε τύπο κρέατος
Είναι γεγονός πως αν είσαι αρχάριος στο μπάρμπεκιου, δεν μπορείς να μαγειρέψεις με ακρίβεια χωρίς να ξέρεις τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάθε φορά. Αυτό μας λέει...
ο γκουρού της ψησταριάς, Steven Raichlen, στο Barbecue Bible του.
Δύο είναι οι σημαντικοί αριθμοί εδώ, κατά τον Raichlen πάντα, η θερμοκρασία στην ψησταριά και η θερμοκρασία στη σχάρα.
Αν λοιπόν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον συναρπαστικό κόσμο των ψητών, η αγορά ενός θερμομέτρου είναι επιβεβλημένη.
Αυτές είναι οι βασικές θερμοκρασίες μιας ψησταριάς και να για τι χρησιμοποιείται η καθεμιά:
Χαμηλή
θερμοκρασία (107-121 βαθμοί Κελσίου): Για κάπνισμα και πραγματικό
μπάρμπεκιου, μας λέει ο Raichlen, κατάλληλη για παϊδάκια, χοιρινή σπάλα,
ολόκληρο γουρούνι, αρνί ή κατσίκι.
Χαμηλή προς μεσαία
θερμοκρασία (135-148 βαθμοί Κελσίου): Πραγματικό μπάρμπεκιου και όχι
άμεσο ψήσιμο. Ιδανικό για παϊδάκια και χοιρινή σπάλα.
Μεσαία
θερμοκρασία (162-176 βαθμοί Κελσίου): Κατάλληλη για ψήσιμο πάνω ή δίπλα
στη φωτιά. Ιδανική για πουλερικά, φιλέτα, ολόκληρα ψάρια και λαχανικά
όπως τα κρεμμύδια, το λάχανο και το κουνουπίδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε