4 έξυπνοι και αποτελεσματικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
Εκτός από τις συνήθεις συμβουλές, υπάρχουν και εκείνες που απευθύνονται στους πιο… μυημένους
«Πενία τέχνας κατεργάζεται», λέει μία σοφή λαϊκή ρήση που σήμερα αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Κι αυτό γιατί...
είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας που όλοι μας πρέπει να γίνουμε πιο ευρηματικοί.
Εκτός,
λοιπόν, από τις συνήθεις συμβουλές που – ειδικά το τελευταίο διάστημα –
έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, υπάρχουν και εκείνες που απευθύνονται
στους πιο… μυημένους. Σε όσους διαθέτουν ήδη μία σωστή ενεργειακή
συμπεριφορά και πλέον αναζητούν πιο πρωτότυπα tips που θα τους βοηθήσουν
να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, κερδίζοντας ακόμη περισσότερα.
Μερικά από αυτά είναι τα εξής:
«Φουλάρετε» την κατάψυξη με παγάκια! Πρόκειται για ένα τέχνασμα που έφερε στο «φως» δημοσίευμα της Independent. Βάσει αυτού, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει η κατάψυξη (και το ψυγείο) χρησιμοποιείται προκειμένου να δροσιστεί ο αέρας που ζεσταίνεται κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα της συσκευής. Όταν, όμως, η κατάψυξη είναι γεμάτη, υπάρχει λιγότερος διαθέσιμος χώρος για τον εισερχόμενο αέρα, ενώ το περιεχόμενο της κατάψυξης που θα είναι ήδη παγωμένο βοηθά να επανέλθει η θερμοκρασία πιο γρήγορα στα επιθυμητά επίπεδα. Δεδομένου ότι η ιδέα να γεμίσετε την κατάψυξη με τρόφιμα είναι σήμερα, με τον πληθωρισμό στα ύψη, μάλλον απαγορευτική, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με… παγάκια!
Η δύναμη του… αλουμινόχαρτου! Πρόκειται για ένα υλικό, η χρήση του οποίου μπορεί να αποβεί σωτήρια! Με την τοποθέτησή του κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας καταφέρνετε να διατηρήσετε περισσότερο τη θερμοκρασία, γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
Κάντε τα τζάμια φιμέ με μεμβράνες! Η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων, αλλά και των τζαμιών, δεν είναι φθηνή υπόθεση. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ντύσετε τα τζάμια με ειδικό φιλμ που φιλτράρει την ηλιακή ακτινοβολία.
Πείτε τέλος στο food waste: Έχει υπολογιστεί πως πετάμε το 1/3 του φαγητού που παράγουμε. Πρόκειται για μία σπατάλη που πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουμε, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τον πλανήτη, όσο και για την τσέπη μας. Κι αυτό γιατί, αξιοποιώντας τα αποφάγια μειώνετε τις ημέρες μαγειρέματος
Μερικά από αυτά είναι τα εξής:
«Φουλάρετε» την κατάψυξη με παγάκια! Πρόκειται για ένα τέχνασμα που έφερε στο «φως» δημοσίευμα της Independent. Βάσει αυτού, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει η κατάψυξη (και το ψυγείο) χρησιμοποιείται προκειμένου να δροσιστεί ο αέρας που ζεσταίνεται κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα της συσκευής. Όταν, όμως, η κατάψυξη είναι γεμάτη, υπάρχει λιγότερος διαθέσιμος χώρος για τον εισερχόμενο αέρα, ενώ το περιεχόμενο της κατάψυξης που θα είναι ήδη παγωμένο βοηθά να επανέλθει η θερμοκρασία πιο γρήγορα στα επιθυμητά επίπεδα. Δεδομένου ότι η ιδέα να γεμίσετε την κατάψυξη με τρόφιμα είναι σήμερα, με τον πληθωρισμό στα ύψη, μάλλον απαγορευτική, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με… παγάκια!
Η δύναμη του… αλουμινόχαρτου! Πρόκειται για ένα υλικό, η χρήση του οποίου μπορεί να αποβεί σωτήρια! Με την τοποθέτησή του κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας καταφέρνετε να διατηρήσετε περισσότερο τη θερμοκρασία, γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
Κάντε τα τζάμια φιμέ με μεμβράνες! Η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων, αλλά και των τζαμιών, δεν είναι φθηνή υπόθεση. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ντύσετε τα τζάμια με ειδικό φιλμ που φιλτράρει την ηλιακή ακτινοβολία.
Πείτε τέλος στο food waste: Έχει υπολογιστεί πως πετάμε το 1/3 του φαγητού που παράγουμε. Πρόκειται για μία σπατάλη που πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουμε, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τον πλανήτη, όσο και για την τσέπη μας. Κι αυτό γιατί, αξιοποιώντας τα αποφάγια μειώνετε τις ημέρες μαγειρέματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε