Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα με τις μετεγγραφές φοιτητών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της Ημαθίας

Με σημερινή κοινοβουλευτική ερώτησή μου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, επιχειρώ να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των μετεγγραφών φοιτητών, που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες της Ημαθίας.

Οι οικογένειες της Ημαθίας με φοιτητές βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, αφού ο Νομός στερείται Πανεπιστημιακών Σχολών. Έτσι, συχνά οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορούν να επιτύχουν μετεγγραφή στην πόλη που σπουδάζει άλλος φοιτητής της οικογένειας, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα και για τον νέο φοιτητή.

Ζητώ, λοιπόν, να διευρυνθεί η γεωγραφική περιοχή που θεωρούμε ως οικογενειακή κατοικία, ώστε ως Περιφερειακή Ενότητα της κατοικίας των γονέων να ορίζεται η ευρύτερη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με την Περιφέρεια Αττικής.
Ώστε οι φοιτητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους μακρυά, να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε κοντινές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη. 
Διαφορετικά, ζητώ προς τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει το ενδεχόμενο να βρεθεί άλλη διέξοδος στο πρόβλημα.

Εισακούω πάντα τους προβληματισμούς των οικογενειών, και ειδικά των οικογενειών με φοιτητές, αναγνωρίζοντας ότι το κόστος στέγασης είναι συχνά δυσβάσταχτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε