Δεν θέλουν καθόλου να δουλέψουν: Ποια μέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο;



Τι έδειξε νέα έρευνα

 Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Τέξας, η... 


 

Παρασκευή είναι η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία οι εργαζόμενοι τεμπελιάζουν περισσότερο.

Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού για τους περισσότερους είναι μια μέρα σαν πρώιμο Σαββατοκύριακο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ταχύτητα πληκτρολόγησης των εργαζομένων, τα λάθη τους και τον αριθμό των κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, ώστε να βρούν ποιοι δεν είχαν και πολύ κέφι για εργασία την Παρασκευή. Η έρευνα έγινε σε 789 εργαζόμενους, σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και είχε διάρκεια δυο χρόνια.

Ο Taehyun Roh, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής αναφέρει: «Διαπιστώσαμε ότι η χρήση του υπολογιστή αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μειωνόταν σημαντικά τις Παρασκευές. Οι εργαζόμενοι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και χρησιμοποιούσαν περισσότερο το ποντίκι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μειωνόταν κάθε τέτοια δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο δραστήριοι τα απογεύματα και έκαναν περισσότερα τυπογραφικά λάθη».

Αν λοιπόν είστε εργοδότης που θέλει ταχύτητα και ακρίβεια, θα ήταν καλό να μην αναθέτεται πολύ σοβαρές εργασίες τις Παρασκευές.

Ένα πιο ευέλικτο ωράριο αλλά και η τετραήμερη εργασία θα έλυναν αυτό το πρόβλημα, ωστόσο μετά την πανδημία και την διάδοση της τηλεργασίας, σύμφωνα με μελέτη της WFH Research, το 60% των εργαζομένων δουλεύουν πια αποκλειστικά στον χώρο εργασίας τους.

Ένα πρόσφατο πείραμα σε τέσσερις χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν τέσσερις αντί για πέντε ημέρες, έδειξε ότι ύστερα από έξι μήνες, οι εργαζόμενοι είχαν καλύτερη υγεία, ήταν πιο ξεκούραστοι και πιο ικανοποιημένη με την εργασία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε