Γιατί τα αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά εν κινήσει; ΒΙΝΤΕΟ



Όλο και περισσότερα είναι τα φαινόμενα αιφνίδιας ανάφλεξης εν κινήσει οχημάτων, με τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. και τους ειδικούς στον χώρο της συντήρησης αυτοκινήτων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον έγκαιρο και σωστό έλεγχο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με... 

 
τους ειδικούς, η ελλιπής συντήρηση των αυτοκινήτων και οι υψηλές θερμοκρασίες των κινητήρων θεωρούνται οι βασικότεροι λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης φωτιάς σε εν κινήσει. αυτοκίνητο.

Μάλιστα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν μεγάλες ποσότητες πλαστικού, το οποίο μπορεί να υπερθερμανθεί και να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ τα παλαιότερα οχήματα σε μεγάλο βαθμό δεν είναι τόσο σωστά συντηρημένα.

Αιτία βραχυκυκλώματος

Για παράδειγμα, μια μικρή διαρροή λαδιού ή εύφλεκτου υγρού ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά, εάν παρατηρηθούν μεγάλες θερμοκρασίες, ενώ η ελαττωματική ηλεκτρική καλωδίωση είναι συχνή αιτία βραχυκυκλώματος.

Ακόμη, σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος, όταν τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες θερμοκρασίες, ο κινητήρας που ζεσταίνεται μπορεί να αναφλέξει εύφλεκτα υγρά (πχ λάδι ή ψυκτικό υγρό) αν υπάρχει διαρροή προς τα καυτά εξαρτήματα του, τα οποία κατά το 50% είναι πλαστικά.

Όπως σημαίνουν κατασκευαστές και ειδικοί στον χώρο της συντήρησης οχημάτων, ο ετήσιος έλεγχος του αυτοκινήτου είναι αναγκαίος, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν βλάβες και να διορθωθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε