Καλαϊτζίδης:Πρόκειται για έργα που τα περισσότερα από αυτά, ενέταξε ο περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

Παραβρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια του ανακτόρου των Αιγών, που έγιναν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου, προσωπικοτήτων και φορέων του Νομού.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας, την Μητρόπολη της Μακεδονίας, χτισμένο από τον Φίλιππο Β’ στα μέσα του 4ου. Αι. π.Χ. 
Εδώ, στο μέγα περιστύλιο, το φθινόπωρο του 336 π.Χ., ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Αλέξανδρος και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, που μετασχημάτισε τον τότε κόσμο σε Οικουμένη.
Η αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου Β΄ που εγκαινιάσαμε σήμερα, η νεκρόπολη και η ταφική συστάδα των Τημενιδών, το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, το αρχαίο θέατρο και το Κεντρικό Μουσείο, συγκροτούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, τον "Παρθενώνα της Μακεδονίας". Πρόκειται για έργα που τα περισσότερα από αυτά, ενέταξε ο περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έργα τα οποία θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε