Επικίνδυνες αράχνες στην Ελλάδα: Τι πρέπει να γνωρίζετε με αφορμή τον θάνατο του 48χρονου από τσίμπημα καφέ αράχνης

 


 
 
 μ Ο τραγικός θάνατος ενός 48χρονου άνδρα στον Πύργο, μετά από τσίμπημα καφέ αράχνης, έχει φέρει στο προσκήνιο το θέμα των επικίνδυνων αραχνών στην Ελλάδα. Αν και...  

 
τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είδη αραχνών μπορεί να είναι επικίνδυνα και πώς μπορούμε να προστατευθούμε.

Καφέ Αράχνη (Loxosceles reclusa)

Η καφέ αράχνη είναι γνωστή για το ισχυρό δηλητήριό της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στον άνθρωπο, όπως νεκρώσεις στους ιστούς και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θάνατο. Το τσίμπημά της συνήθως δεν προκαλεί άμεσα πόνο, αλλά μετά από μερικές ώρες μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως ερυθρότητα, πρήξιμο, και νεκρωτική βλάβη στο δέρμα. Ο θάνατος του 48χρονου στον Πύργο αναδεικνύει τη σοβαρότητα που μπορεί να έχει το δάγκωμα αυτής της αράχνης.

Άλλες επικίνδυνες αράχνες στην Ελλάδα

«Υπάρχουν πολλές χιλιάδες είδη αραχνών αλλά ένας πολύ μικρός αριθμός μπορεί να προκαλέσει τοξική βλάβη στον άνθρωπο για διάφορους λόγους», δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου μιλώντας για τον άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή από τσίμπημα καφέ αράχνης, ενώ είχε πάει για διακοπές στον Πύργο.

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε