Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πατσίκας


Σε ηλικία 79 ετών «έκλεισε το τελευταίο φύλλο έκδοσης» της ζωής του δημοσιογράφου και εκδότη Χρήστου Πατσίκα. Μια πατριαρχική μορφή στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Βέροιας, καθώς ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών συνιδιοκτήτης και διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας «Λαός», αργότερα συνιδρυτής της αθλητικής εφημερίδας «Κερκίδα» και έπειτα σύμβουλος έκδοσης της καθημερινής εφημερίδας «Μακεδονική». 

Υπήρξε, επίσης, πρωτεργάτης της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Τύπος FM» και τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV» να δημιουργούνται τότε ως φυσική εξέλιξη της εφημερίδας «Λαός» στο νέο τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αναδύονταν στη χώρα.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική δραστηριότητα, ο Χρήστος Πατσίκας ήταν εξίσου ενεργός και στην πολιτική ζωή από τα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική Θεσσαλονίκης. Με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα, μετά το 1974 συμμετείχε ενεργά σε κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία οπου διατέλεσε πρόεδρος ΝΟΔΕ και μέλος Κεντρικής Επιτροπής και στην Πολιτική Άνοιξη με την οποία έλαβε τιμητική θέση ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αφροδίτη Πατσίκα, τους υιούς του Ζήση και Δημήτριο-Γεώργιο, δύο εγγόνια, αλλά και αμέτρητους φίλους.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του veriotis.gr εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Χρήστου.

Ο Χρήστος Πατσίκας θα κηδευτεί την ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό για το τελευταίο αντίο στις 10:00 π.μ. και στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί το μυστήριο

veroitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε