K.Γεωργιάδης- Θεωρώ ότι το 2025 η Κοινότητα Βέροιας, με μεγάλη προσπάθεια (ίσως στα όρια της αυταπάρνησης) αλλά και πείσμα, θα κατορθώσει να καλύψει τις 6 (+1) περιοχές του αστικού ιστού της Βέροιας

 


Πριν από λίγες ημέρες, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο κτήριο όπου στεγάζεται ο ΜΑΣ Καλλιθέας, έγινε η πρώτη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων εντός του αστικού ιστού της Βέροιας μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια...

 Η συμμετοχή μπορεί να κρίθηκε μικρότερη από το αναμενόμενο, κάτι που ίσως οφείλεται στο ελάχιστο χρονικό διάστημα επικοινωνίας της δράσης συν το γεγονός ότι δεν κατορθώσαμε να έρθουμε σε επαφή με όλες τις κοινωνικές ομάδες των εν λόγω περιοχών.


 Από την άλλη όμως -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- στη διάρκεια της διαδικασίας εκφράστηκαν καθαρές θέσεις, έγινε θεσμική καταγραφή αρκετών θεμάτων της περιοχής και -κυρίως- δόθηκε ελπίδα για ακόμα καλύτερη πορεία σε μελλοντικές Α.Σ.Κ.


 Οι κάτοικοι που παρευρέθησαν εξέφρασαν με εποικοδομητικό και ουσιαστικό τρόπο τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά πολιτισμένο κλίμα που ωθούσε την ορθή διαδικασία διαλόγου.

 Τέλος, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για τη συνέχεια του εγχειρήματος την παρουσία και τα πολύ καλά λόγια, όχι απλά αιρετών του Δήμου Βέροιας, αλλά και των τριών πρώην Δημάρχων : Του κου Ανδρέα Βλαζάκη, του κου Γιάννη Χασιώτη και της κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου.  Ανθρώπων που έδωσαν παρών ως κάτοικοι της περιοχής προσφέροντας ουσία και ...σοφία, καθώς παρόμοιες σχετικά διαδικασίες, έτρεξαν και επί ημερών τους.

 Ο σχεδιασμός προχωράει, τα κενά παρατηρούνται και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Θεωρώ ότι το 2025 η Κοινότητα Βέροιας, με μεγάλη προσπάθεια (ίσως στα όρια της αυταπάρνησης) αλλά και πείσμα, θα κατορθώσει να καλύψει τις 6 (+1) περιοχές του αστικού ιστού της Βέροιας αλλά και τους 2 οικισμούς, της Μέσης και του Ταγαροχωρίου/Λαζοχωρίου. Με τέτοιο τρόπο μάλιστα ώστε να μπορεί κάθε τέλος καλοκαιριού να είναι έτοιμη ώστε να προωθεί όλες όσες προτάσεις κρίνονται γόνιμες, στον τεχνικό προϋπολογισμό του Δήμου.

 Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε μια διαδικασία που -με τον τρόπο που σχεδιάζω να στηθεί- ίσως αποτελεί πρότυπο για τις υπόλοιπες κοινότητες της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε