«Εκείμερος»: 20 Χρόνια Γεύσεων και Αναμνήσεων στο Νέο Πρόδρομο
Η μαγεία της βραδιάς ξεκίνησε με το μοναδικό μενού που σχεδίασε η διακεκριμένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία επέλεξε να ταξιδέψει τους καλεσμένους στον γαστρονομικό κόσμο της Πόλης, με πιάτα που είναι γεμάτα ιστορία και μνήμες.
Ο Γιώργος Παλαισίδης, σεφ και ακούραστος συντονιστής της βραδιάς, έδινε ρυθμό στην εκδήλωση, ενώ η Μαρία Εκμεκτσίογλου ανέλαβε να παρουσιάσει ένα προς ένα τα πιάτα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους και αναδεικνύοντας την τέχνη πίσω από κάθε δημιουργία.Ορεκτικά:
Χριστουγεννιάτικη κολοκυθοκαστανόσουπα, πλούσια και γεμάτη ζεστασιά
Γιορτινές κολοκύθες γεμιστές, σαν μικρά δώρα από τη φύση
Πολίτικοι λαχανοντολμάδες, γεμάτοι την παράδοση
Παστουρμαδόπιτα, με τη γεύση που ξυπνά μνήμες από τα παλιά
Κυρίως Πιάτα:
Συκώτι αρναούτ τζιγέρ, γεμάτο ένταση και αρώματα
Χούμους εμπλουτισμένο με παστά, μία γευστική επανερμηνεία
Τσιγαρομπουρεκάκια, με τραγανή κρούστα και γέμιση που ταξιδεύει
Χουνκιάρ μπεγιεντί, ένα πιάτο που φέρνει στο τραπέζι την αυθεντική Πόλη
Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ, γεύση βαθιά και πλούσια
Επιδόρπια:
Μουχαλεμπί με ροδόνερο και ρόδια, σαν γλυκό όνειρο
Πάστα φλώρα, μικρή γλυκιά απόλαυση που μας συντροφεύει
Σοκολατένιος κορμός, για τους λάτρεις της σοκολάτας
Καζαντίπι, με τη χαρακτηριστική του γεύση, αυθεντική και παραδοσιακή
Παύλοβα, ανάλαφρη και δροσερή, σαν την αύρα της βραδιάς
Η ατμόσφαιρα ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο με την παρουσία των εκλεκτών οίνων από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου και το Κτήμα Μανωλεσάκη, οι οποίοι συνόδευσαν το γεύμα και το έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό.
Μετά το δείπνο, η οικογένεια του «Εκείμερου» – ο Σάββας, η Πελαγία και τα τέσσερα παιδιά τους – έσβησαν τα κεριά στην τούρτα γενεθλίων, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, σαν να ήθελε και ο ίδιος ο κόσμος να γιορτάσει μαζί τους αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.
Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς, έδωσε το κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο για μια νύχτα που σφράγισε την καρδιά των παρευρισκομένων. Η διακόσμηση, φτιαγμένη με μεράκι από τη Δήμητρα Μαργαρίτη, αδερφή της ιδιοκτήτριας, προσέθεσε μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, κάνοντάς τους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.
Η βραδιά θα παραμείνει μια γλυκιά ανάμνηση για όλους τους συμμετέχοντες και το «Εκείμερος» συνεχίζει την πορεία του, έχοντας στις αποσκευές του δύο δεκαετίες γεμάτες γεύσεις, ιστορίες και ανθρώπους που το έκαναν στέκι τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε